Tema: Iskustva

Prikupili ste svu potrebnu dokumentaciju, poslali je, a onda je stiglo obaveštenje da ste dobili stipendiju! smile Započeli ste novo poglavlje u svojim životima, bili ste, bar godinu dana, stanovnici Evropske unije. Napišite svoje utiske. Da li je fakultet na kojem ste studirali ispunio vaša očekivanja? Koliko vam se dopao grad u kome ste boravili? Da li ste lako našli smeštaj i kakav je bio? Mesečna stipendija od 1000 eura je bila dovoljna za život ili ne? Nadamo se da niste, ali ako ste morali do doktora, da li je zdravstveno osiguranje koje ste imali, pokrilo troškove lečenja? Kakva je bila kulturna ponuda grada u kojem ste studirali? Recite nam i kakav je noćni provod? Koji su najbolji klubovi i kakve su cene? Ako hoćete, napisite nam i da li ste se zaljubili? smile

Pozivamo Vas na otvorenu komunikaciju, polemiku, razmenu i sučeljavanje mišljenja. Očekujemo da se sve to odvija u jednom tolerantnom, kulturnom i demokratskom tonu. Napominjemo, da će uvredljivi komentari biti brisani sa foruma.

Re: Iskustva

Da li bi neko mogao da me posavetuje kako je najjednostavnije naći smestaj? Da li je univerzitet na koji se odlazi spreman da pruži podršku u tom smislu (smeštaj u studenstkim domovima) ili je bolje osloniti se na privatni smeštaj?

3

Re: Iskustva

Kada odete na fakultet na kojem ćete studirati u narednom periodu, biće Vam ponudjen smeštaj u studentskom domu. Iskreno preporučujemo da to prihvatite. Sobe u studentskim domovima su na visokom nivou. Verujemo da će Vam se dopasti.
Ukoliko ne želite da budete u studentskom domu, možete naći privatni smeštaj. U tom slučaju budite pažljivi i dobro se preračunajte kako bi se mesečni džeparac od 1000 eura koji dobijate i od koga se i hranite, uklopio u plaćanje takvog smeštaja.

4

Re: Iskustva

Sto se tice mog iskustva ja sam tokom studija imao obezbedjeno sve tj. unapred isplanirana mesta boravka i nije mi bilo dozvoljeno (kao stipendisti) da trazim privatni smestaj. Tako da nisam morao sam da se snalazim sto je u neku ruku dobro, a u drugu lose jer nekada su sobe, u studentskim smestajima bile skuplje nego kad bi se trazilo samostalno. Sobe su zaista na jako visokom nivou. Jos jedna dobra stvar je da smo uvek, sva 24 studenta bili smesteni u istom kampusu - u 3 od 4 Univerziteta cak i u istoj zgradi (pojedini i na istom spratu).

Poslednja izmena GoranG (2011-06-08 15:28:34)